De Praktijk

Uw Dier Natuurlijk maakt gebruik van verschillende disciplines.

Tevens maakt de praktijk gebruik van middelen waarvan de afkomst bekend en betrouwbaar is en is op de hoogte van de nieuwste en laatste ontwikkelingen op het gebied van natuurlijke gezondheidszorg en de middelen. 

Middelen die ingezet kunnen worden zijn o.a. kruiden (Fytotherapie) supplementen, orthomoleculaire middelen, homeopathie, Bachbloesems en essentiële oliën.                  Eventueel in combinatie met reguliere middelen.

Hulpmiddelen Lecher-antenne/Biotensor.

 

Bewegingsleer & Massage

Er wordt gericht gekeken hoe een dier zich beweegt. Om meer inzicht te krijgen van eventuele afwijkende beweging(en). Massage kan ingezet worden voor ontspanning, en/of stress of pijn te verminderen. Tevens stimuleer je de bloedcirculatie. Het verbeteren van de bloedcirculatie kan helpen om voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren te brengen, en om afvalstoffen beter af te voeren, wat het herstelproces kan bevorderen en de gezondheid van de spieren kan verbeteren, tevens wordt hierbij de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd.

Voedingsadvies

Hierbij wordt gericht gekeken naar de voedingsbehoefte (o.a. energiebehoefte) van uw dier. Een advies op maat eventueel aangevuld met supplementen.

Gedragsbegeleiding

Gedragingen worden inzichtelijk gemaakt en ondersteund met middelen en/of therapieën.

Seniorenzorg  / Senioren- check-up  

Uw oudere dier fysiek en mentaal begeleiden en inzichtelijk maken wat de extra behoeftes zijn.

N.B. Er is voor uw oudere maatje ook de ‘Seniorendierenverwenkaart’ verkrijgbaar.  Niet alleen voor wat extra aandacht maar ook om de conditie te onderhouden en/of te verbeteren. Deze speciale behandeling(en) zal o.a. bestaan uit een massage met essentiële oliën en TTouch®. De oliën worden geselecteerd op de behoefte/noodzaak. De behoefte kan zowel fysiek als mentaal zijn en wat uw dier natuurlijk zelf prettig vindt!   

Stervensbegeleiding

We krijgen er allemaal mee te maken dat we afscheid moeten nemen van onze geliefde dieren. Het kan zijn dat uw dier al op leeftijd is en de ongemakken niet meer ‘leefbaar’ zijn. Of dat het leven verder voor uw dier niet meer mogelijk is.

En u staat voor een moeilijke beslissing……

Vanuit de praktijk kunnen wij u en uw dier bijstaan in deze periode. U kunt dan denken aan een persoonlijk gesprek en kijken hoe we uw dier in deze laatste fase kunnen begeleiden.